20% Rabatt På Strenging

Vi tilbyr nå våre kunder 20% rabatt på strenging av din tennis, badminton eller squash racket. Var det lenge siden du strenget racketen sist?

Hvor ofte strenge om?


Jeg får ofte spørsmålet bør jeg strenge om racketen min. Svaret på det er at man bør strenge om sin racket minst likt antall ganger man spiller i uken per år. Dvs. spiller man 3 ganger i uken så bør man strenge sin racket minst 3 ganger i året. Det beror også på hvor mange timer man spiller per økt, hvilken type av streng man bruker. Bruker man en polyester streng så må man strenge om oftere. Polyester strengen mister mye av sin spenst på kort tid og vil føles slapp og annerledes i løpet av noen uker og bør strenges om hver fjerde til sjette uke.
En annen ting som man bør være obs på er hvor racketen ligger når man ikke spiller. Har man racketen liggende i bilen året rundt så er det ikke bra for racketen eller strengene. Store varme forskjeller ødelegger strengene raskt. Ved høy varme så blir strengen løsere og ved kulde så blir strengen strammere. Med andre ord, racketen din bør oppbevares innendørs i normal roms temperatur.

Hvorfor strenge om?

Hvis du strenger din tennis racket på til eksempel 25kg med en polyester streng og det har gått et år siden du strenget om racketen sist så vil strenge trykket nå være på 21kg. 4kg forskjell er ganske mye og det vil gjøre at man må endre på teknikken sin hele tiden for at ballen ikke skal flyge ut. Dette kan også medføre til skader som tennis albue. Strengene vil også flytte på seg mer og skape forskjellig trykk egenskaper i racketen som vil gjøre det vanskeligere å finne sweet spoten hvilket innebærer at man mister kontroll over ballen.
Disse prinsippene gjelder også for badminton og squash racketer at trykket faller og man må endre på teknikken sin for at få kontroll på ballen.

Hvor hardt bør jeg strenge?

Generelt sett vil en lavere spenning gi en spiller mer kraft på ballen  og en høyere spenning vil gi en spiller mer kontroll på ballen. For høy eller lav spenning kan også gi skader i albue og skuldre. En annen faktor man må ta hensyn til er hvilken type av streng som skal brukes i racketen og hvor stort hodet er på racketen. Til eksempel om man bruker en polyester streng så bør man strenge på litt lavere spenning en med en nylon streng. Går du fra en nylon streng til en poly streng så bør du strenge racketen 5-20% løsere en vad du gjorde med nylon strengen og omvendt hvis du får fra poly til nylon streng.
Hvis det var lenge siden du strenget racketen din sist så tar turen innom oss på Insport Arena og vi vil hjelpe deg med å velge rett streng for racketen din og strenge trykk. Racketen din vil være ferdig strengt i løpet av 72t. Vi tilbyr også ekspress strenging mot et pristillegg på 75,-
Her kan dere kan lese mer om hvilke strenger og priser vil tilbyr.
Tilbudet gjelder ut april 2018.