5 Vanlige Tennis Feil

I mitt første blogg inlegg hos iNSPORT så tenkte jeg vise dere de 5 vanligste feilene som jeg ser på tennis banen.

5 Vanlige Tennis Feil

  1. Feil grepp – hvis man bruker feil grep når man  spiller tennis så er det veldig lett å få skader som til eksempel tennis albue. Feil grep går også utover sikkerheten og kraften i slagene.
  2. Stiv som en flaggstang – se til å bøy knærne dine og ha en bred fotstilling så at du kommer under ballen lettere. Lett bøyde knær kan også gi mer toppspinn på ballen.
  3. Treffer ballen for seint – se til å treff ballen foran deg i grunnslagene dine. Da blir det mye gøyere og lettere å spille tennis.
  4. Slå så hardt man kan – dette er vell den mest vanlige feilen jeg ser på tennis banen rundt om i Norge. Husk på at de fleste poengene man vinner i tennis er på motstanderens sine missstag eller pressede feil. Man vinner ikke tenniskamper gjennom å slå kun vinnere. Jo jeg vet at det er gøy, men dessverre ikke særlig smart. Se til å gå ut på tennisbanen og tenk at ballen skal 1 gang mer over nett og inn i banen en det motstanderen klarer.
  5. Bruk av feil utstyr – se til  å bruk riktig utstyr da blir det mye gøyere og du slipper skader. Ikke kjøp samme racket som Federer bruker til en 10-åring eller spill med harde gule balle med en 6-åring. Spør iNSPORT hvilket utstyr som passer for just deg og du blir umiddelbart bedre på tennisbanen.

Dette er noen av de mest vanlige feilene som jeg ser tennisspillere gjøre på tennisbanen. Se til at du bruker riktig utstyr og at du tar noen timer med en tennistrener for å få rettet opp på teknikken din. Da lover jeg deg at du kommer å ha det mer gøy på tennisbanen og kanskje du slår din tennis partner neste gang dere møtes på tennisbanen.