Badmninton Regler

HVEM BEGYNNER

Før kampen skal starter, trekkes det lodd om hvem som kan velge først (det er vanlig å slå opp ballen og la den som ballen peker på velge). En kan velge mellom å serve, å motta serven eller man kan velge side. Den som har tapt loddtrekningen kan velge blant de alternativene som gjenstår. Den som har vunnet et sett server først i neste sett.

HVORDAN STARTE

Poeng får man kun i egen serve. Man fortsetter å serve så lenge man vinner. Når man taper en ballveksling går serven over til motstanderen. Linjene er en del av spillefeltet så det skal ikke dømmes feil når ballen treffer en linje. Når spillet er i gang kan man stå hvor man vil og det er ikke feil om man trår utenfor banen. Når man har et jevnt antall poeng (0,2,4,6 osv.) skal man avgi serven fra høyre serve-felt. Har man et ujevnt antall poeng avgir man serven fra venstre serve-felt.

POENG

En kamp spilles best av tre sett. Et sett vinnes av den part som først oppnår 21 poeng. Den part som vinner en ballveksling oppnår ett poeng. Hvis stillingen blir a 20, vil den part som først oppnår 2 poengs ledelse vinne det settet. Hvis stillingen blir a 29, vil den part som vinner den neste ballveksling vinne det settet. Den siden som vinner et sett server først i neste sett.

SERVE

I en korrekt serve skal en del av begge føttene til både server og mottaker være i kontakt med banen inntil serven er avgitt. Hele rackethodet skal, når ballen treffer racketen i serven, være under serverens midje (nederste ribben) og hele rackethodet skal i treff-øyeblikket være under (lavere enn) den hånd som holder racketen. Det er feil (tapt ballveksling) hvis en spiller berører nettet eller nettstolpene med racket, kropp eller bekledning under spillet.

Badminton bane

Se link for mer informasjon: Norges Badmintonforbund

Spill badminton hos oss på Bergen Racketsenter, avd. Insport Arena.

 

Les mer om våre Badminton Tilbud og priser.