Squash Regler

Hvem Begynner kampen

Man avgjør hvem som skal begynne å serve, ved å snurre racketen. En kan velge mellom å serve, å motta serven eller man kan velge side. Den som har tapt loddtrekningen kan velge blant de alternativene som gjenstår.

Starte poenget

Spillet starter med en serve. Så fortsetter serveren å serve helt til spilleren taper en ballveksling. Deretter er det servemottakeren som blir server, og den forrige serveren som blir servemottaker. Spilleren som vant foregående game, begynner å serve i neste game.

Serve

På begynnelsen av hvert game og når serven går over til den andre spilleren, kan serveren velge hvilken serverute det skal serves fra. Etter å ha vunnet en ballveksling, skal serveren serve fra den andre serveruten.
Ved serven skal serveren ha minst én fot som berører gulvet innenfor serveruten. En godkjent serve skal treffe direkte på frontveggen, over servelinjen og under ytterlinjen, og returen skal lande innenfor den bakre firkanten av banen på motsatt side av serverens serverute (såfremt den ikke tas på volley av servemottakeren).

Poeng

En kamp spilles nå som best av 5 game. Hvert game spilles til 11 poeng, med poeng på hver ball som vinnes. Hvis det står 10-10, må man vinne gamet med to poengs margin, for eksempel 12-10 eller 16-14.
Squashbane_dimensioner
 
Se link for mer informasjon: Norges Squash Forbund