Tennis Regler

Tennis Bergen

SERVE & STARTE ETT POENG

Ett poeng begynner med «serve» av den ene spiller. Han står bak grunnlinjen (bakerste linjen) og «server» diagonalt over nettet, og inn i motstanderens rute (nærmest nettet) Bommer han på første forsøk, har han ett til forsøk på å starte poenget. To mislykkede forsøk (dobbeltfeil) taper han poenget. Treffer han nettkanten før ballen treffer i ruten, vil serven ikke telle, men man får ett nytt forsøk. (touch )

POENG & GAME

Game er en av poengregningsenhetene i spillet. For å vinne et game kreves det at fire baller vinnes og at man vinner med minst to poeng. Poeng telles slik 1=15, 2=30, 3=40 og game. Om begge spillerne har vunnet tre baller hver betegnes dette som 40-40 (deuce), hvorpå den som vinner neste poeng får fordel. Man må alltid vinne med 2 poeng, slik at om motstanderen vinner neste ball, ender man på «duece» igjen. Gamet fortsetter da til en av spillerne har vunnet to baller i strekk etter deuce, og den som gjør det vinner gamet. Man bytter «server» etter hvert game, og bytter side på oddetall antall ferdigspilte game.

SETT

Sett er den høyeste poengregningsenheten i tennis. For å vinne et sett kreves seier i seks game og en ledelse med minst to game. Et sett kan etter denne regelen vinnes med sifrene 6-0, 6-1, 6-2, 6-3 eller 6-4. Om gamestillingen 6-5 oppstår fortsetter i stedet spillet for å avgjøre settet. Om ledende spiller vinner også neste game, tilfaller settet denne med sifrene 7-5. Skulle stillingen bli 6-6 i antall vunnede game avgjøres settet gjennom spill av et avgjørende game, «tiebreak». Vinneren av tiebreak-gamet vinner settet med sifrene 7-6.

TIEBREAK

Tiebreak spilles som et ekstra game i tennis ved stillingen 6-6 i game. I ett «tiebreak» går man over til vanlig tellemåte, og da er det første man til 7 poeng. Om poengstillingen i tiebreaket blir 6-6, fortsetter altså spillet til en av spillerne har to poengs margin. Vunnet tiebreak tilsier vunnet «Sett» med sifrene 7-6 i game.
Spiller A server 1 poeng og så server spiller B  2 poeng og så server man 2 poeng i taget. tils første spiller når 7 poeng eller vunnet med 2 poeng.   

KAMP

Seier i to sett (best av tre), eller tre (best av fem sett) avhengig av turneringens art, innebærer matchseier. Det er ingen tidsbegrensing i en tenniskamp, og man det finnes flere variasjoner, men dette er basis regler for tennis.

Tennistilbud Bergen Racketsenter

Les mer om våre tennistilbud og priser her.

Hos oss kan man også gå på tenniskurs eller bestille privat timer hos en av våre tennis coacher.